Hyvä tietää!

Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa Abiristeilyitä koskien.  

Tietosuoja

Hei,

EU:n tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, GDPR) soveltaminen alkaa 25.5.2018 ja samalla se korvaa nykyisen henkilötietolain. Olemme päivittäneet Nelonen Media Live Oy:n tietosuojakäytännön vastaamaan EU:n päivitettyä tietosuoja-asetusta. Tietojesi käsittelytapa pysyy ennallaan, mutta nyt näet entistä helpommin, mitä tietoja keräämme sinusta ja miten käytämme ja tallennamme tietojasi.

Olemme sitoutuneita pitämään meille antamasi henkilötiedot turvassa ja kunnioitamme oikeuksiasi omien tietojesi hallintaan. Tämä pitää sisällään myös suoramarkkinoinnin, kuten uutiskirjeet. Säilytämme varausten asiakastiedot 3 vuotta sopimussuhteen takia, jonka jälkeen yksilöivät tiedot tyhjennetään.

Tutustu rekisteripitäjän tietosuojaselosteeseen tästä linkistä: http://www.nelonenmedialive.fi/tietosuojaseloste. 

https://sanoma.fi/tietoa-meista/tietosuoja/mita-oikeuksia-minulla-on-ja-miten-voin-kayttaa-niita/
    Oheisen linkin kautta pääset tietosuojaselosteeseemme, jossa kerromme, miten ja missä tarkoituksessa  käsittelemme saamiamme henkilötietoja.
 
Tietosuoja-asetus GDPR tulee voimaan 25.5.2018 kaikissa Euroopan unionin jäsenmaissa. Asetus antaa uusia toimintavaatimuksia henkilötietojen käsittelylle ja säilyttämiselle.

Ystävällisin terveisin,

Abiristeilyt Crew

FAQ - USEIN KYSYTTYÄ

Ennen kuin olet yhteydessä toimistomme asiakaspalveluun, pyydämme, että katsot, löytyykö vaivaasi lääke tältä sivulta. Asiakaspalvelussamme saattaa olla ajoittain ruuhkaakin, joten tiettyinä aikoina saat täältä jopa nopeimman avun ongelmaasi. Lue myös matkaohjeet -sivu, jossa on paljon yleistä tietoa.
Mikäli olet sillä mielellä, että tältä sivulta puuttuu jokin yleisesti ihmettelyä herättävä asia, tökkää meille meiliä ja pyrimme korjaamaan asian. Kiitos!
 
MITEN VOIN PERUUTTAA MATKANI?
Matkan peruuttaminen tapahtuu aina lukion yhteyshenkilön kautta kuten matkan tilaaminenkin. Yhteyshenkilölle tulee ilmoittaa peruuttavan henkilön nimi ja tilinumero, johon mahdollisesti jo maksetut maksut palautetaan. Huomioi peruutusehdoissa olevat peruutuskulut.
 
MITEN VOIN PÄÄSTÄ MUKAAN, VAIKKA EN OLE VIELÄ ILMOITTAUTUNUT?
Ilmoittautumiset tapahtuvat lukiosi yhteyshenkilön kautta. Uudet lukiot voivat lähettää ilmoittautumisen varauslomakkeella toimistollemme. Uusia matkalaisia voi ilmoittaa, vaikka ennakkomaksu olisikin jo maksettu! 

MILLOIN ENNAKKOMAKSU MAKSETAAN?
Ennakkolasku lähetetään yhteyshenkilöille maaliskuussa ja ennakkomaksu tulee maksaa eräpäivään mennessä yhteyshenkilönne antamien ohjeiden mukaisesti. Myöhemmin ilmoittautuneilla maksu 2vk sisällä varauksesta. 

MILLOIN LOPPUMAKSU MAKSETAAN?
Lasku loppumaksusta lähetetään sähköpostitse elokuun aikana yhteyshenkilöille ja laskussa näkyy eräpäivä
 
KÄYKÖ VALVOJAKSI JOKIN MUU HENKILÖ KUIN MITÄ MATKAEHDOISSA ON MAINITTU? 
Vain poikkeustapauksissa. 

MAKSAAKO VALVOJAT SAMAN HINNAN KUIN ABIT?
Valvojien matkan hinta on sama kuin abeilla ja sisältää samat palvelut. 

TARVITSEEKO TALLINNAN HOTELLIPAKETTIIN VALVOJIA?  
  
Tallinnan hotellipakettiin ei tarvitse erikseen valvojia.  

ONKO SATAMAAN YHTEISKULJETUKSIA?

Abiristeilyiden toimesta yhteiskuljetuksia ei järjestetä, mutta lukiot keskenään tietysti näin voivat tehdä. Syksyllä ilmestyy nettisivuillemme lähtöpäivä- / laivakohtainen luettelo lukioista. Henkilöautolla satamaan tuloa tulisi välttää.
 
VOIVATKO ABEJA SATAMAAN TUOVAT BUSSIT PARKKEERATA LAIVALLE RISTEILYN AJAKSI?
Busseja ei voi ottaa mukaan risteilylle vaan ne pitää parkkeerata satamaan. Henkilöautolla satamaan tuloa tulisi välttää. 

MAKSAAKO BUSSIKULJETTAJAT SAMAN HINNAN KUIN ABIT?

Abeja satamaan tuovat bussikuljettajat maksavat saman hinnan kuin Abit.
 
MILLOIN LUKIOMME RUOKAILEE?
Lukioille varataan paikat eri kattauksiin toimistomme ja laivan toimesta. Yhteyshenkilöille ilmoitetaan ruokailuajat ja paikat ennen risteilyä. Aika ja paikka näkyy myös satamassa jaettavista aterialipuista. Ruokailut tapahtuvat pääsääntöisesti illalla, mutta joillekin lukioille Turun linjalla lounaan muodossa paluupäivänä.  

SAAKO LAIVAN MYYMÄLÄSTÄ LÄHTÖILTANA ALKOHOLIJUOMIA?

Alkoholijuomien myynti tapahtuu myymälästä vasta paluupäivänä. Väkevien alkoholien myynti tapahtuu huomioiden Suomen tullilainsäädäntö eli 20v tuonti ikäraja. 

ONKO LAIVALLE MENTÄESSÄ TURVATARKASTUSTA?

Kyllä on. Tarkastuksessa tarkistetaan matkalaukut / reput ja alkoholijuomat kuten myöskin avonaiset virvoitusjuomapullot takavarikoidaan. Myöskin kaikki teräaseet, leikkiaseet, metalli/avainketjut ym. takavarikoidaan. Takavarikoituja tavaroita ei luovuteta takaisin. 

KÄYKÖ LAIVALLA LUOTTOKORTIT / PANKKIKORTIT / VISA ELECTRON?
Laivalla maksuvälineenä kelpuutetaan käteisen lisäksi yleisimmät luottokortit sekä suomalainen pankkikortti.
VISA - Electron sillä varauksella, että satelliittiyhteys toimii.  Katso tarkemmin oman risteilysi varustamon nettisivuilta kohta maksuvälineet. 

MITÄ ASIAPAPEREITA TARVITAAN ABIRISTEILYLLÄ?
Turusta lähtevällä -laivalla tulee olla mukana joku kuvallinen henkilöllisyysdokumentti, jolla tarvittaessa pystyy näyttämään toteen henkilöllisyytensä, esim. voimassa oleva passi, tai poliisiviranomaisen myöntämä henkilökortti tai ajokortti.
Helsingistä lähtevillä laivoilla matkalla tulee olla mukana voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä henkilökortti, esim. ajokortti, kelakortti tai alaikäisen henkilökortti ei kelpaa. 

MISSÄ LAIVAT KÄYVÄT JA ONKO NIISTÄ MAISSA KÄYNTIÄ?

Abiristeilyillä maihinnousu mahdollisuutta ei ole millään risteilyllä.
Helsingistä lähtevät risteilyt suuntautuvat Tallinnaan ja Turusta lähtevä risteily Tukholmaan. Mikäli olet ostanut Abiristeilyiden risteily-hotellipaketin Tallinnaan, liittyy pakettiin luonnollisesti maihinnousu.
 
KEITÄ MUITA LUKIOITA RISTEILYILLE OSALLISTUU?
Lukioiden nimet, joista risteilylle osallistuu abeja, julkaistaan syksyllä nettisivuilla. 

MISTÄ VOI KYSYÄ LAIVALLE JÄÄNEITÄ TAVAROITA?
Sekä Viking Linen että Tallink Siljan laivoille jääneet tavarat toimitetaan Suomen löytötavarapalveluun, Tiedustelut ma-pe 10-18 ja la klo 10-14 puhelimitse numerosta 0600-41006 (1,97 euroa/min + pvm).