Gamla Stan – Tukholman vanha kaupunki

Keskustasta on helppo siirtyä kävelemään Gamla Stanin kapeille kävelykaduille, tai jos laivasta kävelee keskustaan, on Gamla Stan matkan varrella. Gamla Stanin eli Tukholman vanhan kaupungin kokee parhaiten kävellen. Gamla Stan on mahdollista kiertää joko itsenäisesti tai opastetulla kaupunkikierroksella. Gamla Stanista löytyy myös useat Tukholman suosituimmista nähtävyyksistä kuten Ruotsin valtiopäivätalo, Tukholman suurkirkko sekä Nobelin museo.

Vanhankaupungin idylliset kahvilat tarjoavat mukavan ja tunnelmallisen hengähdystauon kaupunkikierroksen lomassa. Gamla Stanissa on runsaasti erikoisliikkeitä, joiden tuotevalikoimasta erityisesti käsityöt, design ja antiikki ovat hyvin edustettuna. Gamla Stanista kävelee vain parikymmentä minuuttia takaisin Viking Linen terminaaliin.

Gamla Stan itsessään on pieni saari ja siellä kulkee autoja vain purkamis- ja pakkaamishommissa. Kadut ovat kapeita, sillä ne on rakennettu viime vuosituhannen alkupuoliskolla. Gamla Stanin suosituimpia kohteisiin kuuluva Stocholm Palace, eli Tukholman linna, on upea keskiaikainen kokonaisuus. Jos satut oikeaan aikaan paikalle, saatat päästä todistamaan kun vahdit vaihtavat vuoroa juhlallisessa seremoniassa.

Gamla Stan on kokemus mikä kannattaa todellakin kokea vähintään #kerranelämässä.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: