Info ja usein kysytyt kysymykset

2023 Abiristeilyiden vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Elämysmatkat. Jos ette löydä vastausta kysymyksiinne alla olevasta koonnista, voitte olla kaikissa 2023 varauksiin liittyvissä asioissa yhteydessä Elämysmatkoihin puhelimitse 09 2510 2097 ma-pe 9-16 tai sähköpostitse abiristeilyt@elamysgroup.com.

Aikataulu:

Abiristeilyn laivana on Viking Gabriella ja risteilyn alustava aikataulu on: 

Lähtö 10.02.2023 ja 16.02.2023
Helsinki  (Katajanokka) klo 17:15 – Tukholmassa klo 10:00 (paikallista aikaa).
Paluu Tukholmasta 11.02.2023 ja 17.02.2023 klo 16:30 ja saapuminen Helsinkiin seuraavana päivänä klo 10:10.

HYVÄ TIETÄÄ 

 • Abiristeilyillä deejiit pitävät bileet käynnissä tauotta lähes koko risteilyn ajan, joten bailata saa läpi yön! Laivasta löytyy toki rauhallisempia alueita, jossa voi nauttia rennosta tunnelmasta yhdessä kavereidesi kanssa. 
 • Pidä huolta ystävistäsi! Jos kaverisi turnauskestävyys ehtyy, niin ole hieno ihminen ja saata kamu hyttiin lepäämään. 
 • Abiristeilyille on järjestäjän video- ja valokuvaajia. Mikäli et halua tulla tallennetuksi, kerrothan siitä kuvaajalle. Kuvia saatetaan käyttää Nelonen Media Live Oy:n markkinointitarkoituksiin. 
 • Laivan infopiste palvelee koko risteilyn ajan ja sieltä saat vastauksen kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. 
 • Ota riittävästi rahaa mukaan, jotta palvelu laivalla sujuu sutjakkaammin – laivalla on pankkiautomaatti. Pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineinä, mutta Visa Electronin toimivuudessa voi olla merellä katkoja. 
 • Abiristeilyt omistava Nelonen Media Live Oy vastaa tapahtuman järjestämisestä. 
 • Vastuullinen matkanjärjestäjä on Elämysmatkat ja risteilyyn sovelletaan valmismatkalakia sekä risteilyiden sivuillamme mainittuihin ehtoihin. 
 • Laivatoiminnoista vastaa Viking Line Oy ja laivamatkan osalta noudatetaan Viking Line Oy:n kuljetusehtoja. 
 • Abiristeily-lähdön peruuntuessa sääolosuhteiden, palon, haaksirikon, sodan tai muun pakottavan syyn vuoksi, järjestäjien vastuu rajoittuu tiketin hintaan. 
 • Muistathan tarkistaa, että sinulla on matkustamista varten tarvittavat matkustusasiakirjat voimassa ja mukana matkalle lähtiessä. Lisätietoja: Poliisin ja Rajavartiolaitoksen sivuilta 
 • Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen. 

Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin. 

LAIVALLE EI SAA TUODA 

 • Alkoholijuomia eikä virvoitusjuomia
 • Ruokaa, lukuunottamatta pientä välipalaa (sämpylät, sipsit, keksit tms.) 
 • Jätä kaikki ylimääräinen kotiin (kuten teräaseet, pitkät ketjut ja kaikki muu turha) 

Festivaaliliput toimitetaan 2023 Abiristeilyiden jälkeen ja liput koskevat 2023 festareita. Edunsaaja yhteyshenkilöksi lasketaan se henkilö, joka toimii yhteyshenkilönä risteilyn alkaessa ja lähtijöiden määräksi katsotaan myöskin sen hetkinen tilanne. Etuja myönnetään yhdet per lukio. Edusaaja saa kaksi lippua, valitsemalleen yhteistyöfestivaalille ( Himos Juhannus, RMJ, Tammerfest tai Kuopiorock). Edut toteutuvat vain jos risteilyt toteutuvat.

Tapahtuman järjestäjä ei korvaa peruuntuneita matkakuluja. Olet saanut lippuvarauksen yhteydessä lipun peruutus- tai muutosehdot, katso ohjeet, muutosehdot ja yhteystiedot varaukseltasi.

Suosittelemme ensisijaisesti tekemään yhteisen ryhmävarauksen kaikille lukionne abeille. Tämä mahdollistaa lukiollenne yhteisen ruokailuajan ja helpottaa hytteihin sijoittelussa. Abiristeilylle on kuitenkin mahdollista varata myös yksittäin paikkoja. Kummassakin tapauksessa voitte tehdä varauksen ennakkovarauslomakkeella, jonka jälkeen Elämysmatkat käsittelee varauksenne ja lähettää teille sähköpostiin varausvahvistuksen. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen.

Loppumaksu suoritetaan viimeistään 2 kk ennen matkan alkua. Jos matka varataan alle 2 kk ennen matkan alkua, on koko matkan hinta suoritettava heti.

Matkan peruuttaminen tapahtuu varauksen tehneen yhteyshenkilön kautta kuten matkan tilaaminenkin. Yhteyshenkilö ilmoittaa peruutuksen Elämysmatkoille. Huomioi peruutusehdoissa olevat peruutuskulut. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen.

Abiristeilyn erityisluonteen vuoksi sovellamme reissuun yleisistä matkapakettiehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Peruutusehtoja noudatetaan peruutuksen syystä riippumatta (myös sairaustapauksissa).

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu 50 €/henkilö.
 • Jos matka peruutetaan viimeistään 44–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta.
 • Jos matka peruutetaan viimeistään 30–0 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta.

Abiristeilyn ikäraja on 18-vuotta. Jos joku varauksenne abeista ei ole risteilyn alkaessa täyttänyt 18-vuotta, olettehan yhteydessä Elämysmatkoihin varauksen tehtyänne. Alle 18-vuotiaalla tulee olla huoltaja mukana ja risteilylle tultaessa tulee olla laivayhtiön alaikäisen matkustuslupalomake täytettynä.

Busseja ei voi ottaa mukaan risteilylle vaan ne pitää parkkeerata satamaan. Henkilöautolla satamaan tuloa tulisi välttää. Busseille voitte tiedustella mahdollisia bussipaikkoja suoraan Elämysmatkoilta varauksenne tehtyä.

Jos bussikuljettajat haluavat lähteä mukaan risteilylle, he maksavat saman hinnan kuin abit.

Alkoholijuomien myynti tapahtuu myymälästä vasta paluupäivänä. Väkevien alkoholien myynti tapahtuu huomioiden Suomen tullilainsäädäntö eli 20v tuonti ikäraja.

Nuuskaa myydään ainoastaan Päivä Tukholmassa -risteilyllä Ruotsin aluevesillä.

Kyllä on. Tarkastuksessa tarkistetaan matkalaukut / reput ja alkoholijuomat kuten myöskin avonaiset virvoitusjuomapullot takavarikoidaan. Myöskin kaikki teräaseet, leikkiaseet, metalli/avainketjut ym. takavarikoidaan. 

Laivalla maksuvälineenä kelpuutetaan käteisen lisäksi yleisimmät luottokortit sekä suomalainen pankkikortti. VISA – Electron sillä varauksella, että yhteys toimii.

Tukholmaan matkustaessa Suomen kansalaisilta ei vaadita passia. Kaikkien matkustajien on kuitenkin pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä voimassa olevalla kuvallisella henkilötodistuksella eli voimassa olevalla kuvallisella henkilökortilla, voimassa olevalla ajokortilla tai voimassa olevalla passilla.

Ruotsi aloitti henkilötodistusten tarkistuksen rajoilla 28.3.2022 alkaen eli kaikilta Abeilta kysytään henkilöllisyystodistus saapuessa laivaan ja Ruotsin päädyssä. Lisätietoja matkustusasiakirjoihin liittyen löydätte laivayhtiöiden nettisivuilta: Viking Line

Löytötavarat laivalta toimitetaan risteilyn jälkeen Suomen Löytötavarapalvelulle. Yhteystiedot löydätte laivayhtiöiden nettisivuilta: Viking Line  

Risteilylle voi jäädä jonottamaan peruutuspaikkoja. Mikäli haluat jonoon, ota yhteys meilitse abiristeilyt@elamysgroup.com.

Huom. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: