Näin pääset satamasta Tukholman keskustaan

Tukholman satamasta aukeaa upea näkymä täynnä toinen toistaan kauniimpia rakennuksia. Arkkitehtuuri kertoo satamasta katsottuna tarinaa keskiajasta, ja taloista, mitkä ovat elinaikanaan nähneet ihmisiä läpi vuosisatojen. Rakennusten takaa kuitenkin aukeaa moderni ja nykyaikainen metropoli. Tukholmassa on kaikkea ja sitä on kaikille.

Helpoin tapa lähteä liikkeelle satamasta, on ostaa laivan info-pisteestä lippu Viking Linen omiin busseihin. Bussi vie sinut keskustan pääbussiterminaaliin, josta pääsee kävellen kiertelemään kaupungin ostoskeskuksia ja kahviloita. Bussiterminaalista löytyy myös jatkoyhteydet eri puolille kaupunkia.

Satamasta lähtee myös tavallisia bussivuoroja joilla pääsee keskustaan ja lisäksi sataman edustalla on perinteinen taksitolppa. Taksi keskustaan maksaa n. 40-50 €, ja taksikuskien kanssa voi neuvotella että hän tulee tiettyyn kellonaikaan noutamaan sovitusta paikasta ja tuo takaisin satamaan.

Satamasta myös kävelee helposti keskustaan Gamla Stanin, eli vanhan kaupungin läpi. Satamasta on n. 2 km matkaa Gamla Stanin kaduille ja siitä kävelee viidessätoista minuutissa läpi koko vanhan kaupungin aina keskustaan asti. Gamla Stan on erittäin kaunis ja täynnä upeaa arkkitehtuuria. Matkan varrelle jää Stocholm Palace, Stora Kyrckan ja Nobel -museo. Varsinkin Tukholman palatsi on upea näky ja siellä kannattaa käydä kuvaamassa matkamuistokuvat someen.