Tukholman ravintolat ja kahvilat

Tukholman ravintolat tarjoavat perinteisiä ruotsalaisia ja muita pohjoismaalaisia ruokia, kuten kalaruokia, pihvejä, poroa ja avovoileipiä, ja siellä on myös paljon fuusiotyylisiä ravintoloita, jotka yhdistelevät ruotsalaisia ja monia muitakin keittiöitä toisiinsa. Tukholman ravintolavalikoima on kuitenkin laaja, ja siellä voi syödä mistäpäin maailmaa tulevia ruokia tahansa. Joukkoon mahtuu niin kalliita kuin kohtuuhintaisiakin vaihtoehtoja.

Toisin kuin monessa muussa maassa, Ruotsissa kaikkein edistyksellisimmätkin kokit arvostavat yli kaiken tyypillisiä ruotsalaisia ruokia, ja myös kadunmiehelle kotiruoka käy hyvin ateriaksi ravintolassa. Tästä syystä Tukholman ravintoloissa on mahdollista syödä edullisesti varsin terveellisiä ja täyttäviä perinteisiä herkkuja, ja siellä tapaa myös perinteisiä ruotsalaisia ruokia yhdistettyinä muihin Euroopan ja joskus Aasiankin ruokiin.

Vegaanien ja kasvissyöjien kannattaa pitää mielessä, että tuhdimpaa lounasta metsästäessä kannattaa tutustua ruokalistoihin ennen kuin istuu alas ja ottaa takin pois, sillä perusravintoloissa kasvisvaihtoehtoja on useimmiten vain perussalaatit. Sen sijaan aasialaiset ravintolat ovat menneet eteenpäin, ja niistä usein löytyykin kattavampi valikoima mitä ihanampia vegaanisia ruokia.

Tältä listalta löydät kymmenen esittelyä Tukholman ravintoloista. Myös kasvisruokailijat on huomioitu.